Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine studioma.si za poslovne uporabnike

Spletno trgovino studioma.si, dostopno na spletnem mestu www.studioma.si (v nadaljevanju: Spletna trgovina Studio MA) upravlja podjetje Studio MA d.o.o., Savska loka 20, 4000 Kranj, davčna številka: SI62892592, matična številka: 5904781 (v nadaljevanju: prodajalec ali Studio MA).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje Spletne trgovine Studio MA ter urejajo pravice in obveznosti med Studio MA in profesionalnim uporabnikom.

Profesionalnega uporabnika zavezujejo splošni pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Profesionalni uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost in strinjanje z njimi.

POMEN IZRAZOV V SPLOŠNIH POGOJIH ZA PROFESIONALNE UPORABNIKE

V teh splošnih pogojih uporabljeni izrazi imajo naslednji pomen:

  • Studio MA je spletni trgovec, ki profesionalnim uporabnikom v Spletni trgovini Studio MA ponuja v prodajo blago oz. asortima izdelkov dobavitelja (po sistemu B2B);

  • profesionalni uporabnik je poslovni subjekt (pravna oseba ali samostojni podjetnik), registriran v poslovnem registru Republike Slovenije, ki na trgu opravlja dejavnost na področju frizerske dejavnosti, kozmetične dejavnosti, dejavnosti urejanja nohtov ali dejavnosti wellnessa;

  • Spletna trgovina Studio MA je spletna trgovina, dostopna na spletnem mestu www.studioma.si, s katero upravlja Studio MA, in kjer poteka prodaja med družbo Studio MA kot prodajalcem in profesionalnimi uporabniki

UPORABA SPLETNE TRGOVINE

Kot profesionalni uporabnik lahko po določilih teh splošnih pogojev Spletno trgovino Studio MA uporablja zgolj pravna oseba ali samostojni podjetnik, registriran v poslovnem registru Republike Slovenije, ki na trgu opravlja dejavnost v frizerski dejavnosti, kozmetični dejavnosti, dejavnosti urejanja nohtov ali dejavnosti wellnessa.

Profesionalni uporabnik lahko blago naroča v Spletni trgovini Studio MA, pri čemer gre za nakup od družbe Studio MA (po sistemu B2B).

Uporaba Spletne trgovine Studio MA je za profesionalnega uporabnika mogoča po predhodni potrditvi s strani Studio MA.

DOBAVA BLAGA

Dobava blaga, kupljenega v Spletni trgovini Studio MA poteka le v Republiki Sloveniji.

SISTEMI PRODAJE V SPLETNI TRGOVINI STUDIO MA

Spletna trgovina Studio MA na enem mestu združuje široko ponudbo blaga za frizerske in kozmetične salone, salone za urejanje nohtov, wellness salone in podobnih izdelkov. Namen Spletne trgovine Studio MA je prodaja blaga profesionalnim uporabnikom na področju frizerstva, kozmetike, nege nohtov, wellness salonov in podobnih dejavnosti. Profesionalni uporabniki z registracijo v Spletni trgovini Studio MA pridobijo neposreden dostop do prodajne ponudbe.

Studio MA kupca (profesionalnega uporabnika) potrdi ob prvem nakupu v Spletni trgovini Studio MA. S potrditvijo profesionalni uporabnik pridobi status registriranega kupca.

Studio MA ob potrditvi profesionalnega uporabnika seznani s svojimi pogoji poslovanja (popust, rok plačila, način dobave,…).

NAROČILO

Profesionalni uporabnik lahko spremlja tekoče naročilo v Spletni trgovini Studio MA v rubriki »Košarica« in ga lahko poljubno spreminja vse do koraka »Potrditev naročila in plačilo«.

Naročilo profesionalnega uporabnika predstavlja ponudbo za sklenitev kupoprodajne pogodbe. Prejem naročila Studio MA takoj potrdi z elektronskim sporočilom: potrditev prejema naročila. Kupoprodajna pogodba med Studio MA in profesionalnim uporabnikom je v Spletni trgovini Studio MA sklenjena v trenutku, ko Studio MA profesionalnemu uporabniku pošlje elektronsko sporočilo: potrditev prejema naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in obvezujoči tako za Studio MA kot za profesionalnega uporabnika. Kot profesionalni uporabnik velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o profesionalnem uporabniku ni mogoče. Naročilo, oziroma kupoprodajna pogodba, je v elektronski obliki shranjena na strežniku Spletne trgovine Studio MA.

NAČINI PLAČILA

V Spletni trgovini Studio MA je mogoče plačilo z naslednjimi plačilnimi sredstvi:

  • s plačilno (debetno) oziroma kreditno kartico (MasterCard®, Visa, Visa Electron)*;

  • s plačilom prek aplikacije PayPal;

  • s plačilom prek predračuna;

  • s plačilom na bančni račun Studia MA (rok plačila za naročila nad 50,00 € je 10 dni, nad 100,00 € pa 20);

  • s plačilom ob prevzemu paketa (po povzetju, za vrednost naročil pod 50,00 €).

*Pri določenih naročilih si Studio MA pridržuje pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun Studio MA, pri čemer Studio MA profesionalnemu uporabniku predhodno izda predračun.

Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta naj profesionalni uporabnik v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s strani profesionalnega uporabnika obvesti Studio MA na info@studioma. Pri plačilu s plačilno ali kreditno kartico mora biti plačnik (podatki o računu uporabnika) ista fizična ali pravna oseba, kot je imetnik plačilne ali kreditne kartice.

RAČUN

Studio MA po dostavi naročenih artiklov profesionalnemu uporabniku pošlje račun v .pdf formatu na e-naslov profesionalnega uporabnika, ki ga profesionalni uporabnik navede ob naročilu. Profesionalni uporabnik prejme račun za vsako ločeno naročilo ali ločeno odpremo znotraj naročila posebej. Profesionalni uporabnik mora preveriti pravilnost podatkov naročila pred njegovo oddajo. Studio MA kasnejših ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne bo upošteval.

CENE

Vse cene vsebujejo DDV, razen če ni izrecno navedeno drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Popusti, promocijske kode in podobne ugodnosti se ne seštevajo.

POSTOPEK OD NAROČILA DO DOSTAVE

Po oddaji naročila profesionalni uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je bilo naročilo sprejeto. Studio MA lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave kontaktira profesionalnega uporabnika na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Dobava artiklov poteka izključno iz zaloge in skladišča Studia MA. Studio MA je odgovoren za ažurno in korektno dobavo naročenih artiklov. Studio MA lahko naročilo profesionalnega uporabnika zavrne iz razloga, ker artikel ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo profesionalnega uporabnika preneha veljati. Studio MA ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali nedobave proizvodov. Studio MA naročeni artikel pripravi v dogovorjenem roku in o odpremi obvesti profesionalnega uporabnika po elektronski pošti. V elektronski pošti profesionalnega uporabnika pouči tudi o tem, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru uveljavljanja garancije ali stvarnih napak. V primeru, da se profesionalni uporabnik odloči za uveljavljanje garancije ali stvarnih napak, mora o tem nemudoma obvestiti Studio MA po elektronski pošti na info@studioma.si.

V primeru vidno poškodovanega paketa mora profesionalni uporabnik ob njegovem prevzemu z dostavljavcem narediti zapisnik o dostavi poškodovanega paketa, oziroma paket zavrniti.

Profesionalni uporabnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Profesionalni uporabnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

UVELJAVLJANJE STVARNE NAPAKE PROFESIONALNEGA UPORABNIKA PRI ARTIKLU IZ KOMPLETA

Profesionalni uporabnik lahko zamenja artikel iz kompleta v primeru stvarne napake, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine. V primeru uveljavljanja garancije glede artikla iz kompleta velja garancijski rok proizvajalca.

GARANCIJA

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na spletni strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko profesionalni uporabnik kontaktira Studio MA, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

STVARNA NAPAKA

Profesionalni uporabnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake v skladu z določbami Obligacijskega zakonika (Uradni list RS, št. 97/07, OZ)

Če profesionalni uporabnik uveljavlja stvarno napako v skladu z OZ, o tem obvesti Studio MA preko elektronske pošte na na info@studioma.si.

PREVZEM ARTIKLOV VRNJENIH IZ OBRAVNAVE GARANCIJE ALI STVARNE NAPAKE

Profesionalni uporabnik je dolžan artikel, ki ga je družbi Studio MA izročil v obravnavo zaradi uveljavljanja garancije ali stvarne napake po zaključku obravnave prevzeti. Profesionalnemu uporabniku bo artikel vrnjen po pošti. Studio MA profesionalnemu uporabniku pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave.

Če profesionalni uporabnik artikla ne prevzame v roku 14 dni, se šteje, da je opustil vse stvarne in obligacijske pravice v zvezi s tem artiklom.

IZDELKI Z ODPRTO EMBALAŽO

Artikli z odprto embalažo so bili vrnjeni Studio MA in imajo lahko manjše pomanjkljivosti (poškodovana embalaža/artikel, odprta embalaža, itd.). Kljub temu gredo v nadaljnjo prodajo. Pomanjkljivost oziroma stanje artikla sta pri vsakem takem artiklu pisno navedena. Vsak vrnjen artikel Studio MA pregleda, zato kljub vračilu, odprti embalaži ipd. vsak artikel še vedno omogoča normalno delovanje. Zaradi tega je ustrezno določeno tudi novo obdobje garancije, ki je pisno navedeno ob vsakem artiklu. V primeru nedelovanja vrnjenega artikla je kupec upravičen do garancijskega popravila in uveljavljanja stvarne napake v enakih rokih, kot veljajo za ostale artikle.

TIPI POMANJKLJIVOSTI IZDELKOV Z OZNAKO ODPRTA EMBALAŽA

Odprta embalaža: Artikel ima odprto embalažo, vendar je brezhibno delujoč in popoln. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.

Poškodovana embalaža: Artikel ima poškodovano, nepopolno ali neoriginalno embalažo, vendar je brezhibno delujoč. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.

Poškodovan artikel: Artikel ima manjšo estetsko poškodbo, lahko kaže znake uporabe in ima lahko poškodovano embalažo. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.

Uporabljen artikel: Artikel je bil vrnjen s strani kupca. Bil je uporabljen in ima lahko nekoliko poškodovano embalažo. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.

Servisiran artikel: Artikel je bil servisiran na pooblaščenem servisu. Artikel je brezhibno delujoč. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.

DOSTAVA

Studio MA lahko za dostavo izbere katerokoli dostavno službo. Dostavna služba bo paket običajno dostavila v roku treh delovnih dni od oddaje paketa.

STROŠKI DOSTAVE

Standarden strošek dostave za vse pakete je 5,49 € (vključno z DDV). Cena za posebne in hitrejše dostave se določi po trenutno veljavnem ceniku dostavljavca in jo mora profesionalni uporabnik pred oddajo pošiljke potrditi. Pri nakupu nad vrednostjo 50,00 EUR je dostava brezplačna.

DOSTAVA NA DRUG NASLOV

Dostavna služba lahko paket kupcu dostavi tudi na drug naslov v Republiki Sloveniji, ki ga profesionalni uporabnik izbere / vpiše pred zaključkom nakupa.

SPLETNA VARNOST

Studio MA uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. V te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Studio MA pri upravljanju Spletne trgovine Studio MA zbira osebne podatke v skladu z veljavno zakonodajo. Več informacij o varstvu osebnih podatkov najdete v politiki varovanja osebnih podatkov družbe Studio MA, ki je dostopna na https://www.studioma.si/sl_SI/varstvo-osebnih-podatkov .

KOMUNIKACIJA

Studio MA bo s profesionalnim uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če bo profesionalni uporabnik s tem predhodno izrecno soglašal, vedno v skladu z določili ZEKom-1.

Ne glede na prejšnji odstavek tega člena bo Studio MA elektronski naslov profesionalnega uporabnika, ki ga bo od profesionalnega uporabnika pridobil ob registraciji ali nakupu, uporabljal za neposredno trženje svojih podobnih izdelkov zgolj pod pogojem, da profesionalni uporabnik ne bo zavrnil takšne uporabe svojega elektronskega naslova takrat, ko bo podatke za stik z njim pridobljen ali ob vsakem sporočilu v primeru, da profesionalni uporabnik ni zavrnil takšne uporabe že na začetku (tj. ob pridobitvi podatkov).

OCENE, MNENJA IN PRIPOROČILA

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti Spletne trgovine Studio MA, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov Spletne trgovine Studio MA. Studio MA omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik Spletne trgovine Studio MA, pred dokončno objavo pa jih pregleda. Prodajalec ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po diskrecijski oceni prodajalca ne nudijo koristi kupcem in obiskovalcem Spletne trgovine Studio MA.

Z oddajo mnenja ali komentarja se profesionalni uporabnik Spletne trgovine Studio MA izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Studiu MA dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Studio MA ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v njegovem poslovnem interesu, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da materialne avtorske pravice na napisanih mnenjih in komentarjih v Spletni trgovini neizključno in časovno neomejeno prenaša na Studio MA.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Studio MA ni proizvajalec izdelkov in (razen v okviru zakonske odgovornosti za stvarne napake dobavljenih izdelkov) ne prevzema nobene odgovornosti in ni odškodninsko odgovoren za posledice uporabe izdelkov, kupljenih v Spletni trgovini Studio MA, zlasti ne, če takšne posledice nastanejo zaradi uporabe, ki ni v skladu z navodili ali deklaracijami za uporabo teh izdelkov ali je v nasprotju z namenom izdelkov.

Vsa vsebina na Spletni trgovini Studio MA je informativne narave in uporabna zgolj kot vir splošnih informacij ter ne more nadomestiti posveta s strokovnjakom, branja navodil izdelkov ter deklaracij in embalaže izdelkov.

Studio MA ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli okvare strojne ali programske opreme ali druge lastnine ter morebitne vnose virusov, ki bi lahko prizadeli opremo profesionalnega uporabnika zaradi obiska Spletne trgovine Studio MA, prenosov podatkov, fotografij, video in avdio zapisov ter drugih objavljenih vsebin.

Studio MA si pridržuje pravico onemogočiti Spletno trgovino Studio MA ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo Spletne trgovine Studio MA. Studio MA ni odgovoren za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima profesionalni uporabnik zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju Spletne trgovine Studio MA.

Spletna trgovina Studio MA lahko vsebuje povezave na spletne strani tretjih oseb in/ali vsebuje informacije o tretjih osebah. Za vsebino in delovanje teh spletnih strani prodajalec na noben način ne odgovarja.

V primeru tehničnih težav na Spletni trgovini Studio MA si profesionalni uporabnik pridružuje pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela in ga v razmerju do profesionalnega uporabnika iz tega naslova ne bremeni kakršnokoli plačilo morebitne škode. V primeru preklica naročil bo Studio MA v najkrajšem možnem času obvestil profesionalnega uporabnika in ga seznanil z nadaljnjimi koraki.

Vsak profesionalni uporabnik je sam odgovoren za varovanje svojih uporabniških podatkov in gesla. Prav tako jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ob registraciji ter Studiu MA odgovarja za morebitno nastalo škodo, zaradi netočnih in neresničnih podatkov.

Studio MA ne odgovarja za vsebino mnenj, priporočil ali komentarjev o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci Spletne trgovine Studio MA in so objavljena na Spletni trgovini Studio MA in ne odgovarja za pravilnost, resničnost in točnost informacij v takšnih mnenjih, priporočilih ali komentarjih.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb ter določeno osebo, s katero se v primeru težav profesionalni uporabnik lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 042367600 ali po elektronski pošti. Pritožbo lahko profesionalni uporabnik odda na elektronski poštni naslov ponudnika info@studioma.si.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Studio MA bo v 5-ih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil profesionalnemu uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga ves čas obveščal o poteku postopka. Profesionalni uporabnik si bo po svojih najboljših močeh prizadeval morebitne spore rešiti sporazumno.

SPREMEMBE SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja za profesionalne uporabnike se lahko kadarkoli spremenijo, zato je priporočljivo, da jih profesionalni uporabnik prebere pred vsakim nakupom.

Za posamezno naročilo profesionalnega uporabnika veljajo splošni pogoji poslovanja za profesionalne uporabnike, ki so bili objavljeni na Spletni trgovini Studio MA ob oddaji naročila. V primeru spremembe ali dopolnitev splošnih pogojev poslovanja za profesionalne uporabnike bodo registrirani uporabniki o tem obveščeni ob prvi naslednji prijavi v Spletno trgovino Studio MA.

Ti splošni pogoji so bili sprejeti s strani ponudnika 1.2.2023 in veljajo od takrat dalje.

Kranj, 1.2.2023.

Studio MA d.o.o.