Obvestilo o varstvu osebnih podatkov

LUMDEN, spletna trgovina, d.o.o., Savska loka 20, 4000 Kranj (v nadaljevanju: LUMDEN) se zaveda, da je varstvo osebnih podatkov temeljna človekova pravica in svoboščina, opredeljena tudi v Ustavi RS. S tem namenom bo z vašimi osebnimi podatki ravnal v skladu z veljavno zakonodajo in bo osebne podatke zbiral, obdeloval ter shranjeval samo z namenom, kot ga določa in dopušča zakonodaja. Osebne podatke obravnavamo kot strogo zaupne, kot del zaupnih procesov in stroge korporacijske politike glede varstva osebnih in poslovnih podatkov.

Obdelava osebnih podatkov pri spletni prodaji (sistem MEMBERSHOP)

V sistemu MEMBERSHOP lahko opravljajo spletne nakupe zgolj profesionalni uporabniki, ki so hkrati tudi registrirani kupci v sistemu B2B (potrjeni s strani dobavitelja).

Ob registraciji v sistemu MEMBERSHOP lahko posredujete tudi vaš službeni e-poštni naslov, službeno telefonsko številko ali ime in priimek, ki predstavlja osebni podatek. Posredovane podatke bomo obdelovali za namen vzpostavitve in vodenja uporabniškega računa profesionalnega uporabnika. V takšnem primeru bomo vaše osebne podatke obdelovali na podlagi t.i. zakonitih interesov upravljavca - 6(1)f) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov. Če podatkov zahtevanih registracijo ne posredujete, registracija v sistemu MEMBERSHOP ni mogoča. Lahko pa namesto službenega kontaktnega podatka zaposlenega pri profesionalnem uporabniku posredujete podatke poslovnega subjekta (npr. info@podjetje.si), ki niso varovani osebni podatki.

Če želite oddati naročilo preko spletne trgovine Lumden (sistem MEMBERSHOP), lahko navedete tudi vaš službeni e-poštni naslov, službeno telefonsko številko ali ime in priimek (če želite da se pošiljka poleg navedbe pravne osebe naslovi na vas), ki predstavlja osebni podatek. Posredovane podatke bomo obdelovali za namen izvedbe naročila. V takšnem primeru bomo vaše osebne podatke obdelovali na podlagi t.i. zakonitih interesov upravljavca - 6(1)f) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov. Če podatkov zahtevanih za potrebe izvedbe naročila ne posredujete, oddaja naročila ni mogoča. Lahko pa namesto službenega kontaktnega podatka zaposlenega pri profesionalnem uporabniku posredujete podatke poslovnega subjekta (npr. info@podjetje.si), ki niso varovani osebni podatki.

Na posredovani e-poštni naslov bomo poslali potrditev naročila, prav tako vas bomo lahko preko telefonske številke ali e-poštnega naslova kontaktirali v primeru morebitnih posebnosti v zvezi z vašim naročilom (težave ali nepravilnosti pri plačilni transakciji ali napake pri obračunu blaga, za reševanje težav uporabnika ali reklamacij, obveščanje o tehničnih in pravnih vprašanjih uporabe spletne trgovine).

Obdelava osebnih podatkov za neposredno trženje

Če se ob registraciji ali oddaji naročila naročite na e-novice z navedbo vašega službenega e-poštnega naslova, nam dovolite, da vaš službeni e-poštni naslov uporabimo za neposredno trženje. V tem primeru bomo vaše osebne podatke obdelovali na podlagi vaše privolitve privolitev - 6(1)a) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov. Če navedenih podatkov ne posredujete, naročilo na e-novice ni mogoče. Lahko pa namesto službenega kontaktnega podatka zaposlenega pri profesionalnem uporabniku posredujete podatke poslovnega subjekta (npr. info@podjetje.si), ki niso varovani osebni podatki.

Pravico imate, da kadar koli prekličete svojo privolitev. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Svojo privolitev lahko enostavno prekličete tako, da se kadarkoli odjavite od e-novic s klikom na odjavno povezavo v prejetih e-novicah, lahko pa nam tudi pišete na info@lumden.si.

Ne glede na navedeno bo LUMDEN e-poštni naslov kupca, ki ga bo od kupca pridobil ob nakupu, uporabljal za neposredno trženje podobnih izdelkov, pod pogojem, da kupec ne bo zavrnil uporabe e-poštnega naslova za ta namen, ko bo e-poštni naslov pridobljen ali ob vsakem sporočilu, v primeru, da kupec ni zavrnil uporabe e-poštnega naslova za ta namen že ob pridobitvi podatkov.

Obdelava osebnih podatkov drugih poslovnih partnerjev

Če nam v okviru našega poslovnega sodelovanja posredujete tudi vaš službeni e-poštni naslov, službeno telefonsko številko ali ime in priimek, ki predstavlja osebni podatek, bomo takšne podatke obdelovali za namen našega poslovnega sodelovanja. Vaše osebne podatke bomo obdelovali na podlagi t.i. zakonitih interesov upravljavca - 6(1)f) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov. Lahko pa namesto službenega kontaktnega podatka zaposlenega pri profesionalnem uporabniku posredujete podatke poslovnega subjekta (npr. info@podjetje.si), ki niso varovani osebni podatki.

Upravljavec osebnih podatkov: LUMDEN, spletna trgovina, d.o.o., Savska loka 20, 4000 Kranj, 030 388 999, info@lumden.si.

Kontakt osebe odgovorne za varstvo osebnih podatkov: 030 388 999, info@lumden.si.

Kategorije uporabnikov: pogodbeni obdelovalci (dobavitelji, ponudniki plačilnih storitev, pogodbeni izvajalci za izvedbo dostave, razvijalci oziroma vzdrževalci spletne strani). Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Podatkov ne bomo posredovali v tretjo državo.

Rok hrambe: 5 let od naročila ali poslovnega sodelovanja, oziroma do preklica privolitve.

Pravice posameznikov: dostop do podatkov, popravek, prenosljivost ter v omejenem obsegu izbris, omejitev obdelave in ugovor. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na naslov info@lumden.si.

Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS (več informacij na: www.ip-rs.si).